Hem » Projekt » Unikt väderskydd i Visby

Produktkatalog

 
 
 

Ställningspaket

Köp vårt kompletta ställningspaket

Läs mer »

 

Applikationer

Fördelar och möjligheter med HAKI

Visa alla »

 

Unikt väderskydd i Visby

För att klara den stora spännvidden med har HAKIs konstruktörer tagit fram nya effektiva och säkra lösningar.


När Gotlands kommun genomför sitt näst största byggprojekt genom tiderna står XERVONs depå och montörer från Örebro för ett av Sveriges största väderskydd - ett 4 000 kvadratmeter stort väderskydd från HAKI över det som ska bli Wisbygymnasiets helt nya byggnad, Sävehuset.

Se XERVONs video på det färdiga väderskyddet.

Se XERVONs video från monteringen.

Det är inte enbart storleken som gör väderskyddet som nu monteras över Sävehuset unikt. Istället för att, som brukligt, fästa in ställningens konstruktion i fastigheten förankras istället ställningar runt huset i specialgjutna betongbalkar i marken. På så sätt står väderskydd och ställningar stabilt helt skilt från huset. Spännvidden på väderskyddet är 44,5 meter och drygt 64 meter av husets längd kommer att täckas under sommaren. Den totala höjden till nock är ca 20 meter och konstruktionen är fribärande med dubbla intilliggande takstolar, dvs helt utan mittstöd. Väderskyddet byggs sektionsvis, ca 10 meter åt gången, och de rullbara väderskyddssektionerna sammanfogas i en sk kepslösning för att hålla tätt. På så vis möjliggörs en effektiv rivning och nybyggnation av ytterväggar och tak skyddat från väder och vind. 

- Tillsammans med XERVON tar vi oss an några av Sveriges mest utmanande väderskyddsprojekt. För detta krävs skickliga konstruktörer, rätt material, duktiga montörer och ett nära samarbete. Med våra gemensamma lösningar bidrar vi till effektiva och säkra byggarbetsplatser, säger Kjell Sundlin, försäljningschef för HAKI i Sverige. 

Själva ombyggnationen av Sävehuset utförs av NCC/Nybergs Entreprenad och totalbudgeten för projektet uppgår till 275 miljoner kronor. Projektet inleddes för XERVONs åtta montörer i maj 2015 och pågår till februari 2016 då den nya fastighetens väggar och tak ska vara på plats. Den nya gymnasieskolan står färdig 2017. 

- För XERVONs del är det här ytterligare ett prestigeprojekt tillsammans med HAKI på uppdrag av NCC. I vintras bidrog vi med samtliga byggställningar och ett stort väderskydd för att möjliggöra renoveringen av Örebro konserthus. I projekt Sävehuset används en helt annan konstruktion för att säkra väderskyddet och ta upp de krafter som uppkommer. I båda fallen handlar det dock om riktigt stora och helt unika uppdrag för XERVONs skickliga montörer, säger Jens Sjöberg, VD för XERVON i Sverige.

Om HAKI

» Om HAKI
» HAKIs Värderingar
» HAKIs Kvalitet
» HAKIs Historia
» Varför HAKI?
» Känn igen Piraten

Ställningar

» HAKI Universal
» HAKI Ram
» HAKI Tripod
» Utbredd ställning
» Hängande ställning
» HAKI spirans historia

Väderskydd

» HAKITEC 750
» HAKI Trak
» HAKITEC 450
Hem  |  Produkter  |  Projekt  |  Aktuellt  |  Ladda ner  |  Kontakt  |  Service  |  Om HAKI  |  Mina sidor  |  Sitemap

HAKI i Sverige

HAKI AB

SE-289 72 Sibbhult

Sweden

SE556075506701

Tel +46 44 494 00

info@haki.se